Slachthuisbuurt Zuid Haarlem

Slachthuisbuurt Zuid Haarlem

Wij zijn er trots op om als aannemer bijgedragen te hebben aan de grootschalige herontwikkeling van Slachthuisbuurt Zuid in Haarlem. In opdracht van Ymere realiseerden wij energiezuinige woningen aan de entree van Haarlem, bestaande uit in totaal 191 woningen in Hof van Sevenhuijsen en Hof van Dumont.

Duurzaam en energiezuinig bouwen zijn inmiddels bekende begrippen. Voor dit project had de gemeente Haarlem de wens hierin het hoogst haalbare te realiseren.

Bouwkwaliteit heeft invloed op energievraag en ‘gezondheid’ van de woning
Een ambitieuze uitdaging van de eerste orde die wij met beide handen hebben aangegrepen. Aan de basis ligt het vakmanschap en de kennis van onze medewerkers. Voordat het project van start ging heeft iedereen de training 'goed en deugdelijk bouwen' gevolgd. De bewustwording van de onderlinge samenhang die de uiteindelijke prestatie van een gebouw bepaald, is tevens de sleutel tot succes.

Om tot de gewenste EPC-norm van 0,4 te komen is in blok 4 een centrale Warmte Koude Opslag (WKO) installatie geïnstalleerd met monobronnen voor warme en koude waterreservoirs op de daken van beide appartementblokken.

Tijdens de bouw werd de bouwkwaliteit voortdurend bewaakt door prestatiemetingen. Met behulp van een infraroodcamera werd gecontroleerd op correcte isolatie, luchtdoorlatendheidsmetingen met een zogenaamde blowerdoor maakte inzichtelijk of en hoeveel lucht er weglekte en met rooktesten kon de exacte locatie van eventuele onbedoelde luchtlekken in beeld gebracht worden. 

toon meer

omvangblok 3 Hof van Sevenhuijsen 92 appartementen + blok 4 Hof van Dumont 99 appartementen
opdrachtgeverYmere
bouwerUBA Bouw B.V.
architectArchitektenburo Kühne & Co en Ritzen Architecten
constructeurPieters Bouwtechniek
opleverdatumdecember 2014


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten