Pulse Amsterdam

In het Stationsgebied van Amsterdam Noord realiseerden wij samen met bouwbedrijf De Nijs dit prachtige project met een diversiteit aan bestemmingen.

De locatie ligt direct aan het metro- en busstation van de Noord-Zuidlijn. In de twee woontorens, met een hoogte van resp. 43 meter en 76 meter, bevinden zich in totaal 219 huurappartementen. De twee torens zijn op een plint gebouwd en worden hierdoor met elkaar verbonden. In de plint zijn kantoren, een museum en horeca gevestigd. Ook bevindt zich daar de fietsenstalling.

Bouwen op een postzegel

Dit project was een ware logistieke uitdaging, mede omdat de bouwplaatsruimte zeer beperkt was en de aan- en afvoer van materialen gewaarborgd moest blijven. Ook veiligheid verdiende alle aandacht bij dit project, omdat het gebied rondom deze locatie veel reizigersstromen kent van mensen die onderweg zijn naar en van werk, school en winkels.

Een van de meest complexe fase tijdens de bouw van toren 1 was het aanbrengen van de verdiepingen die 7 meter over het busplatform helt. Hiervoor werd een zware stalen hulpconstructie met vijzels ontworpen om de wanden, die uiteindelijk de overspanning dragen, tijdelijk te ondersteunen. Pas na het volledig uitharden van drie verdiepingsvloeren met wanden konden wij de constructie verwijderen en droeg de constructie zichzelf.

Ook toren 2 kende zijn uitdagingen. De gevels, bestaande uit betonelementen met steen strips, zijn grotendeels geprefabriceerd en werden vanaf de 4e t/m de 22e verdieping tijdens de ruwbouwfase omhoog gebracht. Vanaf de 14e t/m de 2e verdieping werden de lagen breder en dieper en ook dit vereiste een speciale stalen constructie.

Bijzonder in dit werk zijn de ruim 1.100 zonnepanelen die in de verschillende gevels zijn gemaakt.

toon meer

omvang219 woningen |horeca | retailvoorzieningen | expositieruimte |werkplekken
projectontwikkelingWonam
opdrachtgeverWonam
bouwerBouwcombinatie De Nijs - UBA
architectBenthem Crouwel Architecten BV
constructeurSWINN B.V.


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten