Oostpoort Amsterdam

Oostpoort Amsterdam

In het centrum van het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer, tussen de Linnaeusstraat, de Ringvaart en de spoorlijnen bij het Muiderpoortstation, realiseerde Bouwcombinatie De Nijs - UBA V.O.F. het project Oostpoort. De transformatie van een lang vergeten stukje industrieel verleden naar het sprankelende nieuwe hart van het stadsdeel.

Met behoud van de bestaande historische gebouwen is dit project, Oostpoort, uitgegroeid tot een aantrekkelijk woon-, werk- en winkelgebied met een ondergrondse parkeergarage. Ook zijn hier een nieuw stadsdeelkantoor, een zwembad annex sportcomplex, scholen en stedelijke en culturele te vinden. Hiervan zijn deelprojecten reeds opgeleverd. In Oostpoort komen in totaal zo’n 750 (hele gebied) woningen gebouwd, waarvan een deel koopwoningen en een deel sociale huurwoningen. De “grande” opening van het gehele eerste fase was op woensdag 26 maart 2014.

In de eerste fase, gebouwd door Bouwcombinatie De Nijs - UBA V.O.F. (Plandeel West), zijn 299 koop- en huurwoningen gerealiseerd boven winkels, horeca en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage, bestaande uit 2 lagen en goed voor 874 parkeerplekken.

Blok 7 Oostpoort plandeel West te Amsterdam. Dit deel van het project Oostpoort bestaat uit 30 koopappartementen en 3 commerciële ruimten, waaronder de uitbreiding van de Hema.  De winkels en woningen zijn begin 2014 opgeleverd.

2 commerciële ruimten Oostpoort blok 1 en 2. Blok 1 betreft de renovatie en uitbreiding van het oude politiebureau. Hierin is nu een grand café gevestigd. Blok 2 betreft de uitbreiding van de Mart Stamflat met commerciële ruimten op de begane grond.

 

toon meer

omvang329 koop- en huurwoningen gerealiseerd boven winkels, horeca en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage, bestaande uit 2 lagen en goed voor 874 parkeerplekken
opdrachtgeverOntwikkelings Combinatie Polderweg VOF
bouwerUBA Bouw B.V. en Bouwbedrijf de Nijs
architectSoeters Van Eldonk Architecten & Mulleners en Mulleners Amsterdam & Molenaar en van Winden Delft
constructeurPieters Bouwtechniek
opleverdatumapril 2014


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten