Tuindorp Ouderkerk aan de Amstel

Meer foto's
 • slide2
 • slide3
 • slide4
 • slide5
 • slide6
 • slide7

  september 2015

 • slide8

  september 2015

 • slide9

  september 2015

 • slide1

Tuindorp Ouderkerk aan de Amstel

In 2009 is UBA in opdracht van Bouwfonds Ontwikkeling gestart met de bouw van Tuindorp in het dorpse Ouderkerk aan de Amstel. Nieuw verweven in oud, drukte gecombineerd met dorps. Het gezellige hart van het dorp ligt op loopafstand, maar ook het bruisende stadsleven van Amsterdam is snel te bereiken.

Appartementen Het aan het water gelegen statige gebouw met 9 appartementen is uitgevoerd in een markante donkere baksteen. Op de begane grond bevinden zich de grote hoofdentree, de bergingen, een dubbele garage/berging voor het penthouse, een containerruimte, de technische ruimten en een twee- en driekamerappartement, beide met balkon. Op de 1e en 2e verdieping bevinden zich 3 driekamerappartementen met balkon. Het riante vierkamerpenthouse met besloten loggia en patio beslaat de gehele bovenverdieping.

twee-onder-een-kapwoningen en drie-onder-een-kapwoning Er zijn verschillende typen woningen gebouwd. Zo zijn er een aantal uitgevoerd met een verhoogde kap, een tuingerichte woonkamer op de begane grond en een open keuken aan de straatzijde. Drie slaapkamers op de 1e verdieping, een badkamer, het 2e toilet en een vaste trap naar de 2e verdieping met een extra kamer. De berging en dubbele carport bevinden zich in de achtertuin.

Het andere type twee-onder-een-kapwoning is aan het water gelegen met de tuin op het zuiden. Dit type heeft een grote woonkamer aan de straatzijde, een uitgebouwde eetkamer en een halfopen keuken aan de tuinzijde. Op de 1e verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een complete badkamer en een apart 2e toilet. De grote onbenoemde ruimte op de 2e verdieping is naar eigen inzicht in te delen en heeft bovendien nog een grote bergruimte die via een vlizotrap bereikbaar is. De garage is naast de woning gebouwd.

Herenhuizen De riante herenhuizen zijn er in twee varianten met dubbele carport en berging in de achtertuin. Beide types hebben de woonkamer aan de straatzijde en een halfopen keuken met eetkamer aan de tuinzijde. Op de 1e verdieping bevinden zich drie grote slaapkamers, een complete badkamer en apart 2e toilet. De vaste trap biedt toegang tot de grote 2e  verdieping waar twee extra kamers en bergruimte gerealiseerd kunnen worden. De tweede woningvariant heeft op de begane grond en 1e verdieping dezelfde indeling, echter met op de 2e verdieping 2 extra slaapkamers, bergruimte en een vaste trap naar de 3e verdieping.

Eengezinswoningen De bijzondere woningen in de rij hebben een breed uitlopende woonkamer aan de tuinzijde en een open keuken aan de straatzijde. Op de 1e verdieping bevinden zich de badkamer met toilet en twee grote en een kleine slaapkamer.  De ruime 2e verdieping biedt diverse mogelijkheden. Enkele woningen zijn voorzien van een verhoogde kap, waardoor er extra ruimte ontstaat op de 2e verdieping. De bergingen staan in de achtertuin.

Maisonettes Bij de maisonnettes zijn de entree, bergruimte, badkamer en ruime slaapkamer op de begane grond gelegen. Op de 1e verdieping is de woon/eetkamer met Frans balkon en open keuken te vinden. Vanuit de woon/eetkamer is er een vlizotrap naar de vliering met bergruimte.

toon meer

omvangeengezinswoningen + appartementen
projectontwikkelingBouwfonds Ontwikkeling B.V. Regio Noord-West, Haarlem
opdrachtgeverBouwfonds Ontwikkeling B.V.
bouwerUBA Bouw B.V., Uithoorn
architectInbo Architecten BNA, Rotterdam
constructeurBartels Ingenieursbureau, Veenendaal


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten