Dagcentrum Zwaansbroek Nieuw Vennep

Dagcentrum Zwaansbroek Nieuw Vennep

Het dagcentrum bestaat uit drie gedeeltes met elk een eigen karakter, verdeeld in twee groeps­ruimten en negen individuele werkruimten. De groepsruimten zijn gerealiseerd voor cliënten die graag in een groep werken en de individuele wer­kruimten voor cliënten die rustig willen werken.

Voor cliënten die werkzaam zijn in het buitenge­bied is een loods met een kantine en kleedkamers met douches gerealiseerd. Ook wordt in samen­werking met Staatsbosbeheer het toekomstige bos onderhouden.

De constructie van het dagcentrum is uitgevoerd in een indrukwekkende staalconstructie ingevuld met kalkzandsteen. De staalconstructie is niet al­leen indrukwekkend door de omvang, maar ook door de vele schuine glooiingen in het dak. De beganegrondvloer en verdiepingsvloeren bestaan uit systeemvloeren. De dakvloer is geheel traditioneel opgebouwd met grenen­houten gelamineerde liggers als gordingen met daaroverheen messing-en-groef delen en als afwerking een daktuin.

Architectenbureau Just heeft het gebouw een landelijke en natuurlijke uitstraling ge­geven door het toepassen van een houten 'open' gevel. Ook de binnenafwerking heeft voor een deel een natuurlijke uitstraling ge­kregen door de wanden te bekleden met houten schroten van Amerikaans eiken

toon meer

omvang3 groepsruimtes | 9 werkruimtes | loods | kantine |douche- en kleedruimten
opdrachtgeverStichting Ons Tweede Thuis
bouwerUBA Bouw B.V.
architectArchitectenbureau Just
opleverdatumjuli 2010


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten