De Tribune Amsterdam

De Tribune Amsterdam

Een van de grootste gebouwen die de laatste decennia in Amsterdam is opgeleverd heeft het hoogst mogelijke ambitieniveau op het gebied van gebruik. Het enorme multifunctionele complex verenigt een reeks aan voorzieningen zoals studentenwoningen, een fitnesscentrum en een inpandige klimhal voor topsporters. Maar ook woon- en zorgvoorzieningen voor senioren en gehandicapten zijn in dit gebouw gehuisvest. Hierdoor is De Tribune een smeltkroes van wonen, werken, sporten, zorgverlening en horeca.

Met dank aan de opdrachtgevers Ymere en Bouwfonds, realiseerden UBA naar het ontwerp van Claus en Kaan architecten in 2½ jaar tijd dit schitterende gebouw aan de ring A10. Met zijn lengte van ruim 200 meter en 14 bouwlagen is De Tribune zowel vanaf De Stip als vanaf de snelweg dé blikvanger op Laan van Spartaan.

Het gebouw kent twee gezichten en straalt daardoor twee sferen uit. De strakke donkere buitenschil, die uit een geluidswerende glasgevel aan de snelwegzijde bestaat, doet niemand vermoeden dat de andere gevelzijde van het gebouw levendige lichtgele bakstenen heeft. De balkons met halfronde beëindigingen geven de gevel een uitstraling die een associatie oproept met bouwstijl de Amsterdamse School. 'De Tribune' is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2012.

toon meer

omvang14 bouwlagen
opdrachtgeverYmere Ontwikkeling Amsterdam
bouwerUBA Bouw B.V.
architectClaus en Caan Architecten te Amsterdam
constructeurGoudstikker - de Vries Rotterdam
opleverdatumapril 2011


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten