Brokking aan de Zaan Wormerveer

Brokking aan de Zaan Wormerveer

HET ARSENAAL

De architectuur van het Arsenaal is geënt op de robuuste Zaanse industriële architectuur. Alle woningen in het Arsenaal liggen aan het water. Net als veel industriële complexen in Zaanstad. Natuurlijk bouwen we geen nieuwe grote fabrieken. Toch kan de aard van de architectuur gelinkt worden aan de industriële Zaanse architectuur.  Je eigen royale pakhuis / herenhuis aan het water. 

DE TUINEN

De Tuinen zijn de groene tegenhanger van het Arsenaal. De Tuinen worden in eigentijds Zaanse stijl gebouwd, geïnspireerd op de Zaanse houten schuren. De woningen liggen op ruime kavels en grenzen voor een deel aan het water. Het zijn afwisselend twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De vrijstaande woningen liggen rond de pleintjes in de hoeken en op de vier straathoeken van het plan. De twee-onder-een-kapwoningen liggen meer centraal in de Tuinen.

DE SLUISWONIGEN

De Sluiswoningen, aan de west- en zuidzijde van Nieuw Zaans Pijl, markeren het aanzicht van de wijk vanaf de Noorddijk en de bouwstijl is geïnspireerd op Het Arsenaal. Dit deelplan kent 2 varianten; tussen- en kopwoningen.

 

 

toon meer

omvangTotaal 115 eengezinswoningen onderverdeeld in 37 woningen voor deelgebied “de Tuinen”, 70 geschakelde woningen voor deelgebied “het Arsenaal” en 8 geschakelde woningen onder deelgebied “ Sluiswoningen”
projectontwikkelingOntwikkelcombinatie de Nijs - UBA Zaandam bv
opdrachtgeverM.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V.
bouwerUBA Bouw B.V.
architectFKG Architecten Aan de Zaan
constructeurVan Rossum Raadgevende Ingenieurs BV te Almere


sitemap UBA
kernwoorden
Bouwbedrijf
Uithoorn
Ronde Venen
Nieuwbouw
Woning
Projecten
Woningbouw
Zorg
Onderwijs
Renovatie
Utiliteitsbouw
Projectontwikkeling
Erkend leerbedrijf
 
Deze website wordt onderhouden met cms pprzz® een product van ontwerpbureau TWEED in Vinkeveen sitemap sluiten