Het Arsenaal 3 & Sluis | oktober 2021

Hierbij informeren wij u over de laatste nieuwbouwfases in het project Brokking aan de Zaan; Het Arsenaal A3 en de Sluiswoningen.  

Het Arsenaal 3
Zeventien riante, luxe en duurzame woningen, in verschillende types met één belangrijke overeenkomst. Alle woningen grenzen aan het water van de Zaan! Bij de woningen van Het Arsenaal 3 zijn de beganegrondvloeren gelegd en de 1e en 2e verdiepingsvloeren zijn gestort. Momenteel zijn we bezig met het plaatsen van de gevelkozijnen en binnenkort wordt de isolatie aangebracht. Aansluitend starten we met het metselwerk.Eind dit jaar kunnen we beginnen met de fijne afbouw. We plaatsen dan de trappen en de vloerverwarming en ook de dekvloeren worden gevloeid. Zo kunnen we in het nieuwe jaar de binnenwanden in de woningen plaatsen.

Sluiswoningen
De tien huizen in deze fase kennen twee varianten en markeren het aanzicht van de wijk vanaf de Noorddijk. De tussenwoningen krijgen drie volwaardige woonlagen en de kopwoningen twee woonlagen en een inpandige berging op de begane grond. Medio oktober beginnen we voor de Sluiswoningen met het boren van de warmtebronnen. Vervolgens worden de kavels afgegraven, zodat we in de eerste week van november kunnen starten met heien. Het is ons streven om eind dit jaar de funderingen gedeeltelijk klaar te hebben om in het nieuwe jaar door te gaan met de opbouw.

Bewuste Bouwers

UBA is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Dit betekent dat wij:

  • Hinder voor de omgeving beperken en actief communiceren.
  • Zorg hebben voor de veiligheid op de bouwplaats en de omgeving.
  • Aandacht hebben voor de ontwikkeling, veiligheid, gezondheid en welzijn van de bouwplaatsmedewerkers.
  • Milieubewust werken.
  • Ordelijk werken, de bouwplaats is opgeruimd en het materiaal en materieel zijn schoon, heel en goed onderhouden.

Als u vragen, opmerkingen of klachten over de bouw heeft, dan kunt u dat via de website www.verbeterdebouw.nl aangeven. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Bewuste Bouwers: www.bewustebouwers.nl.