Nieuws omgeving | april 2021

Voortgang op de bouw

Eerder informeerden wij u over de vorderingen op de bouwplaats aan de Karspeldreef in Amsterdam, waar wij het project in opdracht WONAM het project KARSP! realiseren. De vaart zit er goed en er is sindsdien alweer het een en ander gebeurd. 

De ruwbouw van de plint, waarin de commerciële- en technische ruimten en de parkeergarage zijn voorzien, is klaar. Het dak van deze ruimten vormen het fundament van de woontorens die we er bovenop bouwen en daar zijn we inmiddels mee gestart. Voor de bouw van de torens maken we gebruik van tunnelbouwbekisting. Dit is een betonbekisting waarmee de wanden en de verdiepingsvloeren in één stort worden uitgevoerd. De bekisting wordt dagelijks, na verharding van het beton, uit het bouwblok getrokken.

Om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan ‘springen’, we met het tunnelen van de ene naar de andere toren. Met deze werkwijze gaan beide torens tegelijk de hoogte in en kunnen werkzaamheden zoals het plaatsen van de stelkozijnen en aanbrengen van de prefab balkons in de ondergelegen lagen in één stroom doorgaan. Tevens starten we gelijktijdig met het metselwerk en gaan we aan de slag met de afbouw in de woningen in de lagen onder de gerealiseerde ruwbouw.

Voorlopig zijn we dus bezig met het opbouwen van de torens dat zeker nog in 2021 zal doorlopen.

Meer informatie?

Tot slot; heeft u een vraag, een tip of een compliment mail dan naar karsp@uba.nl of of bel 0297-543400. Wilt u meer informatie over de transformatie van het gebied Amstel III, kijk dan op https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/