UBA feliciteert het VLC meidenteam met het meest innovatieve Solar Huis

De meiden hebben de zonnepanelen aangesloten op een ware windturbine waarin je kunt skydiven. Zeer innovatief, creatief en de het team heeft rekening gehouden met alle criteria voor de techniekwedstrijd.

Afgelopen weken gingen 200 brugklassers uit Nieuwkoop, De Ronde Venen en Uithoorn de uitdaging aan om het meest innovatieve Solar Huis te bouwen. Ze ontvingen een wedstrijddoos en gingen tijdens hun technieklessen aan de slag. Deskundige juryleden van bouw- en installatiebedrijven waaronder ook UBA en een architectenbureau gingen langs bij het Ashram Nieuwkoop, VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen en het Thamen in Uithoorn om de beste solarhuizen te nomineren. Op 9 november tijdens de Open Avond van de Techniek Driedaagse werden de prijzen uitgereikt.

Samen investeren in vakmensen van de toekomst. UBA doet mee!

Om jongeren te inspireren om in de techniek aan de slag te gaan, hebben bedrijven en scholen in De Ronde Venen, Uithoorn en Nieuwkoop de handen ineen geslagen en Stichting TechNet Amstel & Venen opgericht. Met elkaar werken we samen aan activiteiten waarin jongeren van basis- en middelbare scholen praktisch aan de slag gaan met techniek, zoals:

  • workshops tijdens de Techniek Driedaagse techniekwedstrijden;
  • techniek Xperiences; gastlessen en bedrijfsbezoeken;
  • techniek opdrachtbakken;
  • ontmoetingen tussen technische ondernemers en leerkrachten;

Op deze manier investeren we samen in de vakmensen van de toekomst

 

Nieuwsberichten