terug naar de website

 

 
logo u en uba
     
   
   
Officiële opening Oostpoort in Amsterdam-Oost
 
       
 
   
,

Op 26 maart 2014 was het zover. Het centrumgebied Oostpoort in Amsterdam-Oost werd officieel geopend door stadsdeelwethouder Thijs Reuten en zanger Ali B.

In opdracht van OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied VOF (een samenwerking tussen Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot) werkte UBA samen met Bouwbedrijf De Nijs  3 ½ jaar aan het indrukwekkende project Oostpoort.

   
 
 
 
 
klik hier voor meer informatie
 
 
 

Waar oud en nieuw naadloos aansluit

In dit nieuwe centrumgebied, waarvan de architectuur feilloos is ingepast in de bestaande situatie, realiseerden wij 16.000 m² winkel- en horecaruimten, 299 koop- en huurwoningen, bedrijfsruimten, een ondergrondse 2-laagse parkeergarage met 874 parkeerplekken en een fietsenkelder. De parkeergarage is gefundeerd op circa 2.000 in de grond gevormde palen.

 
 
 
 
   
 
 

Slopen, saneren en funderen

Een groot deel van dit project is gebouwd op het terrein van de vroegere Oostergasfabriek. Voordat de bouw eind 2010 van start ging, werd eerst het meest van de oude bebouwing gesloopt en de bodem gesaneerd.

Rondom de bouwput van dit project was een damwand aangebracht waarbinnen de bouwkuip werd uitgegraven tot ongeveer zes meter onder het maaiveld. Buiten de bouwput zijn enkele historische gebouwen, zoals het oude politiebureau en het Sportfondsenbad op het terrein, intact gebleven.

 
 
 
 
   
 
 

Gedurende de bouwtijd namen zowel het werkvoorbereidings- als het uitvoeringsteam van de Bouwcombinatie De Nijs - UBA v.o.f. hun intrek in de bouwkeet op het bouwterrein die compleet was ingericht tot kantoor met alle faciliteiten binnen handbereik.

 
 
 
 
   
 
 

Unieke samenwerking

Trots op het resultaat bedanken UBA en Bouwbedrijf De Nijs iedereen die aan dit bijzondere project heeft meegewerkt. Wij kijken uit naar een vervolg!

 
 
 
   
Contactgegevens
J.A. van Seumerenlaan 4
Postbus 62
1420 AB Uithoorn
T 0297-543400
E info@uba.nl / www.uba.nl

Afmelden