terug naar de website

 

 
logo u en uba
     
   
   
RENOVATIE FLEVOPOORT IN AMSTERDAM VOLTOOID!
 
       
 
   
,

Met trots informeren wij u in deze eerste digitale nieuwsbrief over de renovatie van het Flevohuis in Amsterdam. Het gloednieuwe, opnieuw moderne dienstencentrum is tot Flevopoort gedoopt. Het resultaat mag er zijn!

   
 
 
 
 
Meer beelden
 

In opdracht van Ymere zijn we, na de sloopwerkzaamheden in het tweede kwartaal van 2012, gestart met de renovatie en de herindeling van de locatie. Door de nauwe en vooral plezierige samenwerking met alle betrokken partijen is de metamorfose tot een multifunctioneel centrum soepel verlopen.

Wij danken Ymere voor de opdracht en kijken met plezier terug op de periode dat wij aan dit project hebben gewerkt. Onze speciale dank gaat uit naar de flexibilteit van de medewerkers en bewoners van het Flevohuis.

 
 
 
 
 

Van Flevohuis tot Flevopoort

Eind 2010 kocht Ymere het bestaande dienstencentrum aan. Omdat deze voorziening niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed, was een ingrijpende verbouwing noodzakelijk.

Graag geven wij u puntgewijs een indruk van wat er is veranderd en de bijzondere omstandigheden tijdens de renovatie.

  • Het grootste deel van de bestaande gevels zijn na de sloop voorzien van aluminium gevelelementen met gezeefdrukt glas, tegelwerk op isolatie en aluminium lamellen.
  • De binnenwanden, afwerkingen en de plafonds zijn na sloop opnieuw opgebouwd volgens de nieuwe indeling.
  • Het dak is vervangen en ook de diverse installaties zijn aangepast aan de nieuwe situatie.
   
 
 
 
   

De bijzondere omstandigheden

  • Zowel tijdens de sloop- als de bouwwerkzaamheden hebben we voorzieningen getroffen om de overlast voor de bewoners van de bovengelegen appartementen zoveel mogelijk te beperken. Ook de continuïteit van goederenaanvoer van het ZGAO werd gewaarborgd.
  • De bouwplaatsruimte was bescheiden. Daarom hebben we een inpandige keet gecreëerd met eenvoudige was- en sanitaire voorzieningen. Ook de mogelijkheden voor opslag van goederen waren beperkt.
 
 
 
   
Contactgegevens
J.A. van Seumerenlaan 4
Postbus 62
1420 AB Uithoorn
T 0297-543400
E info@uba.nl / www.uba.nl

Afmelden