terug naar de website

 

 
logo u en uba
     
   
   
Ongeëvenaarde luchtdichtheidsmeting op Slachthuisbuurt Zuid Haarlem
 
       
 
   
,

De gemeente Haarlem heeft dit gebied voorbestemd voor uiterst energiezuinige nieuwbouwwoningen. Een uitdaging, die opdrachtgever Ymere en UBA zijn aangegaan. Er waren vele innovaties en flinke inspanningen nodig om dit hoge niveau te kunnen halen. En het is ons gelukt!

In opdracht van Ymere realiseerde UBA in Slachthuisbuurt Zuid in totaal 191 woningen. 'Hof van Sevenhuijsen en Hof van Dumont scoren verbluffend goed op energiezuinigheid en luchtdichting', aldus Willem Koppen van Koppen VastGoed. Mede door zijn kennis zijn wij nog meer gaan inzien dat zo’n hoge bouwkwaliteit een bewustwordingsproces is bij alle mensen, vooral op de werkvloer: de vakman staat centraal.

 

   
 
 
 
   
 
 

Mindsetting verbetert bouwkwaliteit

Aan de basis liggen het vakmanschap en de kennis van onze medewerkers. Voordat het project van start ging, kreeg iedereen onder begeleiding van expertisebureau Koppen VastGoed kennisoverdracht waar de 'onbewuste onbekwaamheid' uitvoerig aan de orde kwam. Een praktische training van ‘oorzaak-gevolg’ die de bewustwording van de onderlinge samenhang in beeld brengt, omdat deze de uiteindelijke prestatie van een gebouw bepaalt. De bouwplaatsmedewerkers hebben tijdens de training de problemen gezien die kunnen ontstaan als ze bijvoorbeeld onzorgvuldig isoleren of iets vergeten functioneel goed luchtdicht te maken. Meten is weten en de sleutel tot succes.

 

 

 
 
 
 
   
 
 

Qv.10-waarde lager dan vereiste 0,15 dm³/s.m²- Yes we can!

Tijdens de bouw werd de bouwkwaliteit voortdurend bewaakt door prestatiemetingen. Met behulp van een infraroodcamera controleerde Impromet VastGoedmetingen op correcte isolatie en de luchtdoorlatendheid met een zogenaamde blowerdoor. Met rooktesten werden de exacte locaties van eventueel onbedoelde luchtlekken in beeld gebracht en door ons opgelost. Wij hebben uiteindelijk de hoogste klasse in luchtdoorlatenheid gehaald. Uitstekend met een qv.10 <0,15 dm³/s.m², waarvan Stichting Bouwresearch zegt dat deze score een vorm is van zeer energiezuinig bouwen. Deze stelt dat dit uitsluitend mogelijk is met heel veel aandacht voor de details en controle door een specialist.

 
 
 
 
   
 
 

Warmte Koude Opslag

Naast een goede isolatie en luchtdichtheid is op het dak van Hof van Dumont een centrale Warmte Koude Opslag (WKO) installatie geïnstalleerd met monobronnen voor warme en koude waterreservoirs.

Wij danken alle partners van dit bijzondere project voor de behaalde prestatie en wensen de bewoners veel woongenot toe.

 
 
 
   
Contactgegevens
J.A. van Seumerenlaan 4
Postbus 62
1420 AB Uithoorn
T 0297-543400
E info@uba.nl / www.uba.nl

Afmelden